Hopp til hovedinnhold

Ultralydteknologi i verdensklasse

""© Elliptic Labs
Administrerende direktør Laila Danielsen i Elliptic Labs sammen med Xiaomi-sjef Lei Jun under en smarttelefon-lansering, der Elliptic-teknologi var brukt i smarttelefonen.
Programvareutvikleren Elliptic Labs har et langvarig forhold til Innovasjon Norge. Vi har bidratt med finansiering og kompetanse, og vært en døråpner i det internasjonale markedet.

Selskapet startet kundereisen i 2006 med utgangspunkt i en idé om å bruke ultralydteknologi og kunstig intelligens for å registrere bevegelse, noe som dermed kan brukes som sensorer i teknologiske enheter. Elliptic Labs er et godt eksempel på den nye generasjonen av bedrifter som Innovasjon Norge samarbeider med. Porteføljen av IT-selskaper er økende.

Et enormt nettverk

På veien frem til der Elliptic Labs er i dag, har Innovasjon Norge bidratt på en rekke områder – både med finansiering og kompetanse, og vært døråpner i det internasjonale markedet. Selskapet har også deltatt i en rekke av våre bedrifts- og markedsutviklingsprogrammer.

– Det er veldig positivt å delta i programmer der man kan dra nytte av et enormt nettverk. Innovasjon Norge er definitivt en god støttespiller, sier administrerende direktør Laila Danielsen.


Berøringsfri navigering

I dag leverer Eliptic Labs programvare til smarttelefoner, bærbare pc-er og IoT-enheter. Ved hjelp av maskinlæring, ultralyd og fusjonering av andre sensorer, kan programvareplattformen som utvikles gjøre enheter smartere, slik at de blant annet kan fange opp bevegelser fra mennesker og omgivelser, små håndgestikuleringer og til og med hjerterytme. På den måten kan man for eksempel navigere skjermer og enheter uten å ta på dem.

– Berøringsfri navigering har vi definitivt merket økt interesse for under koronapandemien, men også når det gjelder andre helserelaterte funksjoner. For eksempel kan teknologien brukes til liv- og helsetryggende overvåking av mennesker hjemme, uten bruk av kameraer og mikrofoner som går utover personvernet, forklarer Danielsen.

15 millioner til omstilling

Med blant annet den kinesiske smarttelefonprodusenten Xiaomi som en av sine største kunder, ble selskapet hardt rammet da koronapandemien førte til full nedstenging i Kina i begynnelsen av 2020. Det var da Innovasjon Norge kom inn med kanskje det viktigste bidraget hittil: 15 millioner kroner i tilskudd til å omstille seg for å gå inn i et nytt marked.

– Innovasjonstilskuddet gjorde at vi kunne akselerere utviklingen ut mot laptop-markedet. Vi trengte ikke å si opp noen, og vi klarte å holde trykket oppe. Det satte vi stor pris på, sier Danielsen, som legger til at fremtiden for selskapet nå ser lys ut.


Publisert :
Sist oppdatert :